LECȚIA 5.
Băița sugarului

Vom povesti despre băița sugarului din punct de vedere medical, lăsând la o parte ritualurile, miturile şi tradițiile. În plus v-am pregătit o demnostraţie practică, baiţă făcută unei fetițe de 7 zile, Raisa si unei fetițe de 4 zile, Ana.

Lucrurile de care avem nevoie atunci când îi facem băiţă sugatului sunt: văniţă, apă direct de de la robinet, la 37 de grade Celsius (termometru de apă) și produse de cosmetică (săpun/șampon, ulei de corp și cremă pentru eritem fesier).

Nu e nevoie să puneţi în apă dezinfectante, petale de trandafiri, ceaiuri sau extract de mușețel!

Nu este indicat să faceţi baie copilului în fiecare zi, în ciuda sfaturilor primite din partea celorlalţi! Din punct de vedere medical, pielea se înnoiește la 2 zile şi jumătate, deci este ideal să faceți baie copilului la 2-3 zile.

Este important ca înainte de a dezbrăca copilul, să aveţi în jurul vostru toate lucrurile de care e nevoie (hăinuţe, cosmetice – săpun/șampon, cremă de funduleț, ulei de corp, prosop).

Zonele care nu trebuie uitate în timpul băiţei sunt: fontanela, în spatele urechilor, între degete, sub bărbie, în zona pliurilor.

Deşi poate părea greu, ritualul băiţei poate deveni o activitate extrem de relaxantă pentru întreaga familie. Odată stresul primelor experiențe trecut, va deveni o plăcere atât pentru copil cât şi pentru părinţi. Mult succes!

După băiță vă recomandăm să faceți și igiena organelor de simț
× Vă putem ajuta?