LECȚIA 4.
Rolul tatălui

Rolul tatălui este extrem de important în noua familie, din care acum face parte şi nou-născutul. Apariţia bebeluşului poate fi o reală provocare pentru viaţa de cuplu, de aceea părinţii trebuie să îşi stabilească clar prioritaţile, modul de viață, dar mai ales valorile familiei după care vor să se ghideze pentru a-şi îngriji şi educa copilaşul.

Propun un exerciţiu extrem de util: împreună, mama şi tatăl să aştearnă pe o foaie de hârtie cum şi-ar dori sa fie descris puiul lor când va fi adult (la 20 de ani) de către cel mai bun prieten al său.

Astfel se pot stabili care sunt valorile dorite/căutate care să ghideze copilul. Stabiliţi cu mama bebeluşului, încă din prima zi, care e rolul fiecăruia în ceea ce priveşte noul membru al familiei voastre.

Nu stati deoparte! Implicaţi-vă în îngrijirea bebeluşului, în treburile casnice! Preluaţi anumite ritualuri, cum ar fi băiţa de seară, masajul bebeluşului, schimbatul scutecului înainte de a-l duce mămicii pentru a fi hranit la ora de masă sau plimbarea bebeluşului. Chiar dacă toate aceste lucruri implică să vă treziţi în mai multe rânduri în timpul nopţii şi să fiţi obosiţi la serviciu, partenera voastră va aprecia eforturile voastre şi cu sigurantă veţi câştiga multe puncte bonus!

Fiţi pe poziţii, induraţi cu stoicism comentariile partenerei extrem de posesive asupra copilului şi veţi demonstra în câteva zile că sunteţi „de bază” şi puteţi face lucrurile la fel de bine ca şi ea, astfel putând prelua din sarcinile casei, timp în care ea să se poată ocupa relaxată de bebeluş sau să se odihnească.

Statisticile arată ca în Romania, rata divorţurilor este de 50%, după 2 ani de la apariţia copilului în familie. Urmaţi micile sfaturi, decideţi să vă implicaţi activ, gestionaţi inteligent şi informat apariția copilului în viaţa de cuplu şi nu veţi face parte din aceste statistici extrem de îngrijoratoare! Mult succes!

Acasă te poți implica activ și la băița bebelușului.
× Vă putem ajuta?