LECȚIA 1.
Semne prevestitoare ale travaliului

Dacă ai decis să fii un tătic implicat, să fii un real sprijin pentru partenera ta şi un tătic model, noi iţi oferim căteva informaţii extrem de utile despre semnele prevestitoare ale travaliului şi despre o atitudine constructivă într-o situatie extrem de delicată.

În ultima lună de sarcină, vor apărea contracţii neregulate şi nedureroase. Atâta timp cât contracţiile nu sunt dureroase, nu vă grăbiţi spre spital! Mai pot trece săptămâni de zile până la naştere.

Un alt semn ar fi hiperactivitatea: faptul că partenera cu 2-3 săptămâni înainte de a naşte e plină de energie, simte nevoia să facă numeroase schimbări în casă cum ar fi mutatul mobilei, spălatul geamurilor, gătit, călcat haine, etc.Acesta se mai numește și sindromul de cuib.

Creşterea secreţiei vaginale şi pierderea dopului gelatinos indică faptul ca mai sunt 2-3 zile până la naştere, colul uterin fiind  pregătit de travaliu.

Semnele clare de travaliu sunt contracţiile uterine dureroase regulate la interval de 10 minute și ruperea membranelor.

Este important de ştiut că sunt două situaţii în care este imperios să acţionaţi de urgenţă şi să vă grăbiţi către maternitate: când apare o sângerare sau se scurge lichidul amniotic verde.

Cu speranţa că informaţiile vă vor fi de ajutor pentru a rămâne calm în momentele în care doamna va intra în panică şi va fi copleşită de emoţii, urez mămicilor naştere uşoară şi puiuţilor voştri bun-venit pe lume!

 

Află aici ce poți face tu, în timp ce mămica se află la maternitate.
× Vă putem ajuta?