LECȚIA 3.
Camera bebelușului

Atunci când amenajăm camera pentru bebeluşul nostru, vom ţine cont de câteva reguli pentru a crea confortul de care acesta are nevoie pentru a se dezvolta cât mai armonios.

Vom incerca sa mentinem o temperatură constantă în camera bebelușului, în jur de 22-24 de grade pentru a-i menţine temperatura corpului optimă şi pentru a nu îi crea disconfort (stare de somnolenţă, sete sau foame excesivă).

Umiditatea în camera bebelușului trebuie să fie de 40%-60%, apelând la un umidificator sau la vase cu apă, prin evaporare creându-se umiditatea ideală.

Nu protejaţi excesiv copilaşului de mediul exterior, pentru că în acest mediu va trebui sa traiască! Permiteţi accesul musafirilor în camera bebelușului, dar trebuie evitat să nu se supra-aglomereze spațiul, deoarece astfel se crează un mediu favorabil viruşilor. Nu lăsaţi musafirii să atingă în mod direct copilul, pentru a nu permite bacteriilor lor de pe piele să se transfere pe pielea bebelușului. Copilul poate fi atins sau sărutat pe căciulă sau șosete.

Când vine vorba de vestimentaţia copilului, lucrurile sunt simple. Îmbrăcăm bebeluşul la fel ca şi pe noi, excepţie făcând momentele în care doarme şi atunci îi vom da o bluza în plus sau îl acoperim cu o păturică.

Dacă copilului îi este cald, nu va dori să mănânce şi vom fi suprinşi să descoperim că va adormi în timpul suptului.

Pentru că în perioada intrauterină nou-născutul a stat într-un mediu cu putină lumină, vom încerca să îl deprindem cu diferenţa dintre zi şi noapte, astfel pe timp de zi va avea parte de multă luminozitate, iar pe timpul nopţii în cameră va fi cât mai puțină lumină, cel mult să se folosească o lumină de veghe. Pe întuneric, corpul secretă hormonii de creştere, de accea e foarte important ca bebeluşul să nu beneficieze de foarte multă lumină pe timpul nopții.

Construiţi un spaţiu ideal pentru copilaşul vostru, ţinând cont de aceste reguli minime de igienă,  dar şi de regulile voastre şi de ceea ce vă doriti voi ca şi părinţi pentru puiul vostru!

Iar dacă vrei să aflați mai multe despre cum să utilăm camera bebelușului merită să vizitezi video-ul de mai jos oferit de partenerii noștri de la bekid.ro.
Merită să folosești codul de voucher cursdepuericultura pentru a obține un discount din partea partenerilor noștri. 

× Vă putem ajuta?