LECȚIA 8.
Cauzele colicilor

Colicile abodominale sunt una din cele mai mari provocări ale proaspeţilor părinţi. Dacă ați epuizat toate variantele: sete, foame, schimbatul scutecului, temperatura din cameră, vă puteţi gândi că bebeluşul are dureri de burtică şi un indiciu clar ar fi faptul că se chirceşte, având un disconfort fizic evident şi plâns aparent inconsolabil.

Cauzele colicilor pot fi:

  • Aerul înghiţit în timpul suptului. În această situaţie, aplicăm regula de 10: copilul a mâncat 10 minute, 10 minute ne străduim să îl ajutăm să râgâie ( eructeze), pentru că nu toți ştiu să facă acest lucru de la bun început.
  • Intestinul bebelaşului nu este pregătit să digere hrana, fie că e vorba de lapte matern sau de lapte praf. Statistic, intestinul nou-născutului are nevoie de 6 săptămâni pentru a învăţa să digere alimentele cu care este hrănit.
  • Constipaţia poate afecta doar o parte din bebeluşi, creându-le disconfort. Dacă vorbim de alimentaţia cu lapte matern, numărul de scaune normale ale unui copil este între 7-10 pe zi. În cazul copiilor hrăniţi cu lapte praf, numărul de scaune emise sunt în jur de 3 pe zi. Dacă au trecut 48 de ore de la ultima emisie de scaun, putem vorbi despre constipaţie, iar câteva din soluţiile pentru a combate constipaţia sunt: supozitoarele cu glicerina sau diversele dispozitive care ajută la relaxarea sfincterului anal pentru a avea loc emisia de scaun.

Cum putem liniști bebelușul care plange?

Aplicația ANIApp este disponibila GRATUIT pe telefonul mobil accesand linkul.

× Vă putem ajuta?