Primele zile din viața copilului tău sunt importante? Urmează cursul și obține 3 săptămâni de concediu paternal plătit!

Întrebări frecvente

Cele mai frecvente întrebari pe înțelesul tuturor
Am adunat mai jos o parte dintre întrebarile cele mai frecvente. Dacă totuși ai întrebări ale căror răspuns nu se regăsește mai jos nu ezita să ne contactezi prin email sau telefonic (datele le găsești în josul paginii).

1. Cum pot intra în posesia atestatului?

După ce urmăriți videoclipurile, urmează un test de evaluare pe care trebuie să îl promovați. La câteva ore după trimiterea testului veți primi un email de confirmare cu detaliile necesare pentru livrarea atestatului.

2. Cum se face livrarea?

Atestatul va ajunge la dumneavoastră în 1-2 zile cu Poșta Rapidă, respectiv 4-5 zile cu Poșta Română.

3. Cum se face plata?

Puteți opta pentru plata gen ramburs sau direct în contul asociației. Vă rugăm să nu efectuați plata înainte de parcurgerea testului.

4. Acest atestat are nevoie și de aviz din partea medicului de familie?

Specialitatea doamnei dr. Ioana Vârtosu este medicina familiei. Veți primi prin poștă atestatul cu toate avizele și semnăturile necesare pentru a-l putea depune.

5. Cum intru în posesia concediului prin atestatul de puericultură?

După nașterea copilului, în urma acestui atestat aveți dreptul la 10 zile lucrătoare în plus de concediu, pe care le puteți revendica în primele 8 săptămâni. Acest atestat va trebui depus la departamentul Resurse Umane al companiei unde lucrați.

6. Există o perioadă anume când trebuie făcut acest curs?

Atestatul trebuie obținut din timpul sarcinii sau în primele zile după naștere, fără a trece de cele 8 săptămâni în care vă puteți cere concediul aferent

7. Există posibilitatea ca angajatorul meu sa îmi refuze acest drept?

Legal, fiecare angajator este obligat să vă ofere acest drept. Va încurajam înainte de a obține atestatul să întrebați compania dacă respectă acest drept și în ce condiții. Noi vă punem la dispoziție textul de lege și toate actele necesare pentru a-l solicita.

Obține atestatul de absolvire a cursului de puericultură acum!
× Vă putem ajuta?